Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Standard

Dietary change towards less meat consumption : a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. / Wendler Jørgensen, Morten.

Department of Sociology, University of Copenhagen, 2023. 141 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Harvard

Wendler Jørgensen, M 2023, Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. Department of Sociology, University of Copenhagen.

APA

Wendler Jørgensen, M. (2023). Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. Department of Sociology, University of Copenhagen.

Vancouver

Wendler Jørgensen M. Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. Department of Sociology, University of Copenhagen, 2023. 141 p.

Author

Wendler Jørgensen, Morten. / Dietary change towards less meat consumption : a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. Department of Sociology, University of Copenhagen, 2023. 141 p.

Bibtex

@phdthesis{fe851981e2c34d6bb51b2f461d79182a,
title = "Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices",
abstract = "Afhandlingen unders{\o}ger forskellige aspekter af vilk{\aa}rene for kost{\ae}ndringer mod mindre k{\o}dforbrug i hverdagens madpraksisser. Med udgangspunkt i 27 semistrukturerede interviews og 3-dages fotodagb{\o}ger med unge danskere, der har reduceret deres k{\o}dforbrug, s{\aa}vel som i fire netv{\ae}rksfokusgrupper, analyserer jeg hverdagspraksisserne madforsyning, madlavning og spisning. Afhandlingen tr{\ae}kker p{\aa} praksisteori, og bidrager til den eksisterende litteratur inden for mad-, hverdags og madoml{\ae}gningssociologien ved at s{\ae}tte fokus p{\aa}- og empirisk unders{\o}ge et hidtidigt underteoretiseret og underunders{\o}gt emne, nemlig sociale dynamikker mellem madpraktikere. I l{\o}bet af tre forskningsartikler gennemf{\o}rer jeg tre delunders{\o}gelser. Den f{\o}rste artikel unders{\o}ger hvad oml{\ae}gningsprocesser mod et reduceret k{\o}dforbrug indeb{\ae}rer for praktikeren. Den anden artikel unders{\o}ger hvordan k{\o}dets rolle i madpraksisser bliver forhandlet og etableret gennem sociale interaktioner mellem praktikere. Den tredje artikel unders{\o}ger hvordan madpraksisser bliver formet af deres koblinger til andre hverdagspraksisser. ",
keywords = "Faculty of Social Sciences, madvaner, k{\o}dforbrug, praksisteori, Kvalitative metoder, Adf{\ae}rd, Hverdagsliv, gr{\o}n omstilling",
author = "{Wendler J{\o}rgensen}, Morten",
year = "2023",
month = mar,
day = "31",
language = "English",
isbn = "978-87-7209-509-7",
publisher = "Department of Sociology, University of Copenhagen",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Dietary change towards less meat consumption

T2 - a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices

AU - Wendler Jørgensen, Morten

PY - 2023/3/31

Y1 - 2023/3/31

N2 - Afhandlingen undersøger forskellige aspekter af vilkårene for kostændringer mod mindre kødforbrug i hverdagens madpraksisser. Med udgangspunkt i 27 semistrukturerede interviews og 3-dages fotodagbøger med unge danskere, der har reduceret deres kødforbrug, såvel som i fire netværksfokusgrupper, analyserer jeg hverdagspraksisserne madforsyning, madlavning og spisning. Afhandlingen trækker på praksisteori, og bidrager til den eksisterende litteratur inden for mad-, hverdags og madomlægningssociologien ved at sætte fokus på- og empirisk undersøge et hidtidigt underteoretiseret og underundersøgt emne, nemlig sociale dynamikker mellem madpraktikere. I løbet af tre forskningsartikler gennemfører jeg tre delundersøgelser. Den første artikel undersøger hvad omlægningsprocesser mod et reduceret kødforbrug indebærer for praktikeren. Den anden artikel undersøger hvordan kødets rolle i madpraksisser bliver forhandlet og etableret gennem sociale interaktioner mellem praktikere. Den tredje artikel undersøger hvordan madpraksisser bliver formet af deres koblinger til andre hverdagspraksisser.

AB - Afhandlingen undersøger forskellige aspekter af vilkårene for kostændringer mod mindre kødforbrug i hverdagens madpraksisser. Med udgangspunkt i 27 semistrukturerede interviews og 3-dages fotodagbøger med unge danskere, der har reduceret deres kødforbrug, såvel som i fire netværksfokusgrupper, analyserer jeg hverdagspraksisserne madforsyning, madlavning og spisning. Afhandlingen trækker på praksisteori, og bidrager til den eksisterende litteratur inden for mad-, hverdags og madomlægningssociologien ved at sætte fokus på- og empirisk undersøge et hidtidigt underteoretiseret og underundersøgt emne, nemlig sociale dynamikker mellem madpraktikere. I løbet af tre forskningsartikler gennemfører jeg tre delundersøgelser. Den første artikel undersøger hvad omlægningsprocesser mod et reduceret kødforbrug indebærer for praktikeren. Den anden artikel undersøger hvordan kødets rolle i madpraksisser bliver forhandlet og etableret gennem sociale interaktioner mellem praktikere. Den tredje artikel undersøger hvordan madpraksisser bliver formet af deres koblinger til andre hverdagspraksisser.

KW - Faculty of Social Sciences

KW - madvaner

KW - kødforbrug

KW - praksisteori

KW - Kvalitative metoder

KW - Adfærd

KW - Hverdagsliv

KW - grøn omstilling

M3 - Ph.D. thesis

SN - 978-87-7209-509-7

BT - Dietary change towards less meat consumption

PB - Department of Sociology, University of Copenhagen

ER -

ID: 389313590