Verden er i dig

Research output: Non-textual form2D/3D (psysical products)Communication

Medicinsk Museion flytter ind på Kunsthal Charlottenborg og præsenterer efterårets store udstilling Verden er i dig. Gennem videnskab, samtidskunst og historiske objekter undersøger udstillingen, hvordan vores kroppe er forbundet med verden i og omkring os.

Vi lever i den antropocæne tidsalder – menneskets tidsalder – og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi på godt og ondt påvirker og forandrer verden omkring os. Men de færreste tænker over, at verden også påvirker menneskekroppen tilbage. At vores omverden er med til at forme vores kroppe og daglige eksistens.

Vores celler registrerer skiftet fra dag til nat, skabt af planetens bevægelse. Ting vi rører ved påvirker trillioner af mikrober, der bor i og på os, og som bestemmer, hvordan vi har det. Generationerne, der kom før os, har efterladt sig spor i vores DNA. Vi eksisterer på godt og ondt i netværk af forbindelser, der strækker sig fra det mikroskopiske til det planetariske.

Udstillingen Verden er i dig tager afsæt i ny biomedicinsk forskning, der arbejder på at forstå vores kroppe, vores sundhed og vores verden. Men samtalerne om forskningens indsigter kan ikke fastholdes i adskilte discipliner. De flyder over i kunst, historie, kultur, filosofi, politik og mere. Tilsammen åbner de for nye forståelser af vores kroppes forbundethed med verden.

Udstillingen rummer en blanding af nykommissionerede kunstværker, genstande fra Medicinsk Museions samlinger, malerier, videoinstallationer og videnskabelige og historiske objekter. Alle genstande fortæller om vores forbundne kroppe og udstillingen bevæger sig gennem fire temaer – Tid, Rum, Mikrober og Generationer.
Original languageDanish
Publication date2021
Media of outputUdstilling
Publication statusPublished - 2021

ID: 362798513